تماس درباره ما منابع سایت سایر آبزیان گونه های ماهی خانواده ماهیان درباره خلیج فارس و دریای عمان  
 
  خلیج فارس و دریای عمان
ماهی سرخوی خال‌سیاه
( Lutjanus ehrenbergii )
 
ماهی سرخوی خال‌سیاه


:: ماهیان خلیج فارس و دریای عمان »» خانواده سرخوماهیان »» گونه ماهی سرخوی خال‌سیاه
با سرخوی زرد خال‌سیاه ، L. fulviflamma اشتباه نشود.

■ سیستماتیک:

■ نام علمی گونه: Lutjanus ehrenbergii (Peters, 1869)

:: نام فارسی و محلی ایران: ماهی سرخوی خال‌سیاه، سرخوی لکه‌دار
• اسامی محلی ایران » سیستان و بلوچستان: زیری، سو. هرمزگان: سوهرو، سهرو. خوزستان: حمر

:: رده‌بندی کامل ↓
Class: Actinopterygii (رده: پرتوبالگان)
Infraclass: Teleostei (فرو رده: پیوسته‌استخوانان)
Superorder: -
Order: Perciformes (راسته: سوف‌ماهی‌سانان)
Suborder: Percoidei (زیرراسته: سوف‌ماهی‌واران)
Family: Lutjanidae (سرخوماهیان) (En: Snappers)
Subfamily: Lutjaninae
Genus: Lutjanus (جنس: سرخوها)
Species: Lutjanus ehrenbergii (گونه: ماهی سرخوی خال‌سیاه)

:: نام انگلیسی: Blackspot snapper و نیز: Ehrenbergs snapper
• کشورهای عربی حاشیه خلیج پارس و دریای عمان و سایرین: حبرا، حمرا، نیسره، نهاش إهرنبرغي
:: برخی از نام‌های علمی مترادف قدیمی، یا غیرمعتبر: Mesoprion ehrenbergii, Lutianus ehrenbergii, Lutjanus oligolepis
:: ریشه لغوی: Lutjanus : از واژه ikan lutjan (مالایی)= اسم نوعی ماهی

■ کشورهای محل زندگی ماهی سرخوی خال‌سیاه:
• گزارش‌شده از آب‌های ایران (عوفی، 1394) و کشورهای دیگر مثل:
آسیا: بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هنگ کنگ، هند، اندونزی، ژاپن، اردن، کویت، ماکائو، مالزی، مالدیو، میانمار، عمان، پاکستان، فیلیپین، قطر، عربستان، سنگاپور، سریلانکا، تایوان، تایلند، تیمور شرقی، امارات، ویتنام، یمن
اقیانوسیه: استرالیا، گوام، میکرونزی، پالائو، پابوآ گینه نو
آفریقا: کومور، جیبوتی، مصر، اریتره، کنیا، ماداگاسکار، موزامبیک، سیشل، سومالی، آفریقای جنوبی، سودان و تانزانیا

■ زیستگاه‌های گزارش شده ماهی سرخوی خال‌سیاه:
• بومی در خلیج فارس و دریای عمان همچنین:
دریای آندامان، دریای عرب، خلیج بنگال، دیواره بزرگ مرجانی و دریای مرجان استرالیا، خلیج داوائو، خلیج عدن، خلیج عقبه، خلیج تایلند، اقیانوس هند، دریای اندونزی، خلیج میلنه، فلات‌های شمال و شمالشرق استرالیا، اقیانوس آرام، دریای سرخ، آب‌های ساحلی سومالی، دریای جنوب چین، دریای سولو-سلب

■ ویژگی‌های زیستگاه ماهی سرخوی خال‌سیاه:
دریازی و نیز آب‌های لب‌شور و شور. در مجاورت بسترهای مرجانی.
در عمق 5 تا 20 متری دیده می‌شود.
ساکن مناطق گرمسیری،
بالغین ساکن سواحل بسیار کم‌عمق و اغلب در مجاورت ورودی آب شیرین. نوزادان بیشتر در منطقه بین جزر و مدی.
مختصات جغرافیایی: از 30 درجه شمالی تا 18 درجه جنوبی، و 31 درجه شرقی تا 165 درجه شرقی.

■ مشخصات ظاهری، رفتاری و فیزیولوژیک ماهی سرخوی خال‌سیاه:

• شکل بدن: باله پشتی مجموعا دارای 10 شعاع سخت و 13-14 شعاع نرم | باله مخرجی دارای 3 شعاع سخت و 7-9 شعاع نرم |
• اندازه: حداکثر طول کل 35 سانتیمتر و طول کل رایج آن 20 سانتیمتر است.
• طول عمر: -
• غذا: تغذیه از ماهیان و بی‌مهرگان
• ژنتیک: -
• خصوصیات رفتاری: بی‌خطر برای انسان. تشکیل گله می‌دهند.
• سایر توضیحات: -

■ تولیدمثل ماهی سرخوی خال‌سیاه:

از 12 سانتی شروع به بلوغ می‌کنند. بیشتر در اندازه 20 سانتیمتری بالغند.
در آب‌های باز تخمریزی کرده و از تخم و نوزاد نگهداری نمی‌کنند.
تخمریزی در بخش جنوبی خلیج فارس، از ماه مارس تا ماه ژوئن گزارش شده است

■ صید ماهی سرخوی خال‌سیاه:

-

■ ارزش‌های اقتصادی ماهی سرخوی خال‌سیاه:

دارای ارزش صید تجاری کمی است.

وضعیت ذخایر ماهی سرخوی خال‌سیاه:

در سیاهه قرمز گونه‌ها دارای وضعیت کمترین نگرانی (LC) است.

■ بهداشت و بیماری‌های ماهی سرخوی خال‌سیاه:

-

○ تصاویر و ویدئوهایی از ماهی سرخوی خال‌سیاه:

ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه
ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه پراکنش ماهی سرخوی خال‌سیاه
ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه
ترسیمی از ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه
ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه
ماهی سرخوی خال‌سیاه ماهی سرخوی خال‌سیاه، جزیره کیش
عکس: رامین کتابی
گله ماهی سرخوی خال‌سیاه
فیلم‌هایی از ماهی سرخوی خال‌سیاه
  صفحه در حال گسترش است
 
 

↓صفحات پیشنهادی برای مطالعه↓


خانواده Lutjanidae , سرخوماهیان

گونه Lutjanus sanguineus, سرخوی گوژسَر
گونه Lutjanus fulviflamma, سرخوی زرد خال‌سیاه
گونه Lutjanus johni, سرخوی معمولی

کلیه حقوق این وب‌سایت برای FishBase.ir محفوظ می‌باشد. هرنوع کپی‌برداری ممنوع است.
by: Mehdi Mahjoob